Информация

Всичко, което трябвa да знаете

Какво трябва да знам преди да запазя фотосесия?

Желателно е да се запознаете с работата ми от портретна или фууд галерия и ако Ви харесва, това което правя, можете да ме потърсите от контактната форма, за запазване на час.

Къде се осъществяват фотосесиите?

Фотосесиите се осъществяват на територията на гр. София в светло и просторно студио, на открито или във Вашият дом, след предварителна уговорка и запазен час. Студиото се намира на ул. Топли Дол. Фотосесиите на открито се осъществяват на локации, предложени от мен.

Какви пакети предлагате?

Пакетите, които предлагам са базови:

 • “Бременност” – желателно е да се направи когато имате добре оформено коремче, след 7-ми месец – 20 снимки – 300 лв. – 1, 5 ч. До 3 различни визии. Могат да участват партньорът Ви и по-голямо дете. Цената на снимка извън пакета е 15 лв/бр.
  Ако заедно със фотосесия Бременност заявите, че искате да съм фотограф на Вашето новородено и запазите час, получавате подарък – фотокнига 10/15 твърда корица от фотосесия ” Бременност”
 • Newborn art  ” Бебе “- 10 снимки – 300 лв. /фотосесия на новородено/ – желателно е да се направи в първите 10-15 дни от живота на Вашето бебе.  Времетраене до 2 ч.  Включва: до 5 различни  визии, определени от мен, според пола на бебето, декорирани кадри, близки кадри, детайлни кадри.  Фотосесията е само за бебето и не включва снимки с родители, братя/сестри. Допълнителна снимка 15 лв. бр.
 • Newborn art  ” Семейство “ /фотосесия на новородено със семейство/– 20 снимки – 450 лв.  Включва: 10 арт декорирани снимки + 10 семейни – до 5 различни визии, определени от мен, според пола на бебето, декорирани кадри, близки кадри, детайлни кадри на бебето и снимки на бебето с неговите родители, брат/сестра. Продължава до 3 ч. Всички визии са съобразени с продължителността, която съм предвидила, ако желаете повече от 5 визии се доплаща 100 лв на час.  Получавате подарък: Оформление, дизайн и висококачествен печат на фотокнига 10/15 с твърди корици. Допълнителна снимка 15 лв,/бр.
 • “Twins” – фотосесия на близнаци – 20 снимки 495 лв. Включва: до 5 различни  визии определени от мен, според пола на бебетата, декорирани кадри, близки кадри, детайлни кадри, самостоятелни и общи.  Допълнителна снимка 15 лв/бр. Получавате подарък: Оформление, дизайн и висококачествен печат на фотокнига 10/15 с твърди корици.
 • “Семейна фотосесия с новородено у дома” – 20 снимки – 495 лв. Самостоятелни снимки, с родителите, брат/сестра, по отделно и заедно. Продължава около до 3 ч. Получавате подарък: Оформление, дизайн и висококачествен печат на фотокнига 10/15 с твърди корици.
 • “Мама, тате и аз”- 2 – 6 месеца” – 10 снимки /най-трудната възраст за снимане/ – 300 лв. – до 2 ч.
  “Мама, тате и близнаци” – 20 снимки – 450 лв.
  Ако сте пропуснали възможността да снимате Вашето бебче като новородено, но искате да имате снимки от неговите първи месеци, предлагам тази възможност в този пакет, въпреки трудността на снимане в тази възраст. Бебето се снима по преценка на фотографът, будно в пози възможни за неговата възраст. В ръцете на родител, по гръб, по корем, повито в красиви пелени по специален начин за по-добра визия и др., Ако е спокойно и спящо се прилага поне 1 поза за новородено, които не са гарантирано включени в пакета, а само ако бебето позволи. Във фотосесията участват активно родителите, което прави сесията отчасти семеен тип.При избор на над 10 допълнителни снимки от фотосесията, получавате оформление, дизайн и висококачествен печат на фотокнига 15/10 с твърди корици.
 • “Детска фотосесия”- в студио  – от 7 м./седящо самостоятелно/до 10 г.  – до 1 ч.
 • 10 снимки – 180 лв. – 1 ч.
 • 20 снимки – 250 лв. – 1 ч.
  Цена на допълнителен кадър извън пакета 12 лв./бр.
 • “Семейна фотосесия в студио”– 20 снимки – 300 лв – до 1, 5 ч. Включва: снимки на детето/децата по отделно, заедно, с родителите и по отделно с всеки, ако желаете.
 • “Семейна /детска, на бременни и др./ фотосесия на открито” – 20 снимки – 300 лв. на локация, предложена от мен. Ако имате идея за Ваша локация се обсъжда предварително дали е осъществима.
 • “In-Home Lifestyle Sessions – NEW*”- 20 подбрани и детайлно обработени снимки от фотосесията, както и всички останали успешни снимки от сесията. /около 50-100 снимки/  с базова обработка /контраст, изостряне, цветови корекции, ако е необходимо/ – 450 лв – до 2 ч.
 •   Фотосесия “Рожден Ден със семейството” – 20 снимки – 300 лв. 1 декор. Включва снимки на рожденика с Ваша истинска торта или бутафорна от студиото. Възможност за мачкане и размазване на тортата, по ваше желание.
 • “Портретна фотография”- Фотосесия за деца 10 + и възрастни – 15 снимки – 250 лв – до 1 ч.
 •  Допълнителни снимки – възможност за избор от фотосесията, които се заплащат допълнително на брой – 12 лв. не включва бременност и фотосесия с новородено.
  След фотосесията в рамките на няколко дни, получавате скрита он-лайн галерия за избор на снимки от Вашият дом, както и различни възможности за избор и пълно описание.
  Запазвам правото си да променям и актуализирам цените и условията по моя преценка, по всяко време!
  Последна актуализация : 01.2023 г.

Кога е добре да бъде снимано новородено?

Ако сте гледали красиви снимки в интернет на новородени и сте решили да направите такива и на Вашето любимо новопоявило се мъниче, е желателно да знаете, че:

Първото нещо, което следва да направите  след раждането, щом се почивствате в кондиция е да се обадите на избрания от Вас фотограф и да запазите час в близките дни. Периодът за снимане на новородени е кратък, за това се възползвайте от дните подходящи, за това.
Хубаво е вече да знаете, при кой ще се случва това и да уговорите евентуален час предварително, защото не е сигурно, че обаждайки се в последствие ще има часове и е възможно да пропуснете момента.
Добре е фотосесията да се случи в първите 10-15 дни от животът му.
Не е изключено да се направят подобни снимки и до края на първи или втори месец, но всичко се случва много бавно, продължително и изморително за бебето и родителите. Резултатите не са гарантирани, за това ако бебето надвишава възрастта за типичните снимки на новородено се работи по  пакет “Мама и бебе”
Необходемо е да носите всичко, което Ви е нужно за хранене и тоалет на бебето. Не бива да се променя по никакъв начин нищо от режима на бебето, за да бъде спокойно по време на сесията. Носете пеленка, която да напомня мириса на домашната обстановка, с която да се гушка бебето.
Желателно е да присъстват само родителите, ако има други деца, то е хубаво те да се присъединят точно тогава, когато ще бъдат снимани, а не през цялото време, тъй като на бебето му е нужна тиха и спокойна обстановка.

Как снимате бебетата на тези люлки и висящи предмети, съдове и др?

Скъпи клиенти, за да стане един кадър ефектен, приказен и художествено издържан,  се налага да бъдат прилагани фотошоп техники, поради факта, че да се снима новородено в подобни условия е меко казано опасно – люлки, балони и т. н.. Разбира се, възможно е те да бъдат реално снимани във/върху всички тези неща, но аз не искам да рискувам живота и здравето на бебето, да травмирам психически родителите, за това съм избрала т. н. композитна практика или казано накратко снимам предварително декора, който е измислен и декориран изцяло от мен, а не дигитален фон,  след което снимам новороденото в подходящи условия и накрая чрез смесване на двата кадъра декор-бебе се получава един красив бебешки декориран кадър. Разбира се повечето са съвсем реалистични, освен случаите, в които съм преценила, че дадена постановка не е безопасна за бебето.
Като цяло, ако искате да имате красиви снимки на Вашето бебе Ви препоръчвам да се доверите на моята преценка, опит и да бъдете спокойни, че Вашето бебе е в сигурни ръце. Ако ще се чувствате по-спокойни имайте предвид, че Вашето бебе е в ръцете на квалифициран медицински специалист освен опитен фотограф на новородени.

Какво включва една фотосесия, колко декора?

Целта на една фотосесия е заснемането на портрет на даден човек или малка група от хора,  представящ ги в добра светлина. Към моите портрети се опитвам да вкарам и лек художествен елемент, който се опитвам да постигна  чрез използването на разнообразни технически средства, композиция и тоналност на картината.

Снимате ли с декори и колко декора включва една фотосесия?

Не, специални декори нямам, освен тематичните фотосесии за Коледа, Велик ден или др. Най-често използвам дребни елементи, аксесоари, цветя и др., които да допълнят кадъра или да завършат идеята, но грандиозни декори не предлагам, освен ако не е обсъдена предварително концепцията и се налагат и договорират допълнително такива.

Ако желаете, разглeдайте галериите от портретна фотография, за да се запознаете с работата ми.

Какво представлява фотосесия "Рожден Ден"?

Фотосесия за рожден ден, представлява снимки в специално декорирана постановка според пола на рожденика, организиран и декориран от мен, съгласуван с Вас според тоналността на  облеклото/тортата.
Можете да донесете Вашата торта за рождения ден или да използвате наличната /бутафорна/ в студиото, която ще бъде декорирана в тоналността на декора и облеклото.
Снимките се правят на този декор, с различни елементи, които показват възрастта на бебето в различни пози, както и от 0-5 снимки с родителите, или казано накратко можете да разделите сесията 15+5 семейни. Ако желаете повече снимки можете да си купите допълнително или ще ви бъдат предложени пакети на място.
Ако желаете фотосесия тип ” Смашкейк”. Трябва да предвидите малка торта с мек крем тип сметанов за тази цел.
Единствен ангажимент за Вас в тези сесии е тортата и облеклото.
Ако желаете по-грандиозен и специален декор, можете да използвате терена на моето студио безплатно и да поканите Ваш декоратор, а аз ще заснема фотосесията според пакетните условия за рожден ден. За целта е нужно да обсъдим идеята заедно, като се свържете с мен от контактната форма.

Желателно е темата и тоналността да бъдат обсъдени предварително с мен!

Какво представлява In-Home Lifestyle Sessions - NEW*?

Този пакет е ново предложение към моите клиенти.
Ако имате широк, светъл и красив дом, можете да си поръчате тази фотосесия. Тя представлява снимане на новородено, дете/деца и семейството в неговата естествена среда и начин на живот. За да заснемем всичко съвсем естествено ще е необходимо да Ви гостувам цял ден, което практически е невъзможно, за това в рамките на 2 ч. ще бъде режисирано ставане от сън, закуска, игра, готвене с мама, смяна на тоалети или други интересни занимания, които обичате да правите заедно вкъщи.
Тази фотосесия може да се случи в светлата част на деня между 10-15 ч.

Какво представлява In-Home Lifestyle Sessions - NEW*?

Този пакет е ново предложение към моите клиенти.
Ако имате широк, светъл и красив дом, можете да си поръчате тази фотосесия. Тя представлява снимане на новородено, дете/деца и семейството в неговата естествена среда и начин на живот. За да заснемем всичко съвсем естествено ще е необходимо да Ви гостувам цял ден, което практически е невъзможно, за това в рамките на 2 ч. ще бъде режисирано ставане от сън, закуска, игра, готвене с мама, смяна на тоалети или други интересни занимания, които обичате да правите заедно вкъщи.
Тази фотосесия може да се случи в светлата част на деня между 10-15 ч.

Абитуриентски бал

 • Абитуриентски бал:
 • Фотосесия на абитуриентът в района на ресторанта или друго предварително уточнено място – 20 подбрани, ретуширани и художествено обработени снимки 300 лв. до 1,5 ч. Допълнителни снимки от фотосесията 1 бр. 15 лв.
 • Ресторант – Абитуриентът в ресторната, репортажни снимки и снимки с близките 300 лв. –  1 ч. Предават се 10 детайлно обработени снимки на абитуриентът + всички успешни с базова обработка /контраст, цветови и светлинни корекции/, без ретуш на лица и кожи.
 • Комбинирана –  фотосесия + 1 ч. в ресторант 500 лв.
  От ресторанта получавате всички успешни снимки с базови цветови корекции. В тези снимки не е включен ретуш на лица и кожи. Фотосесията се осъществява в района на ресторната и в него ако обстановката предполага красиви снимки.

В училище не снимам, освен ако не е в района на ресторанта, който сте запазили, мога да направя няколко снимки с приятели и съученици. Таксува се на час по тарифата по-горе.

Ако искате да бъдат обработени детайлно повече кадри от фотосесията цената е 15 лв на една снимка допълнителна.

Срокът за предаване е 15 РАБОТНИ дни.
Предварително показвам няколко кадъра, за да видите какво сме направили заедно.

*За оферта и подробности,  пишете в контактната форма на сайта.
по желание можете да поръчате албум с всички снимки от този празничен ден. За оферта, попитайте допълнително!

Снимате ли събития - кръщенета, детски рождени дни и др.?

Да.
След много запитвания от клиенти, които се снимат от раждането на тяхното бебче при мен, реших, че е време да  изляза от зоната си на комфорт и да затворя цикъла на детската фотография, като предложа заснемане на събития – Изписване от родилно отделение, Кръщене, Парти за детски рожден ден и др.
Заснемам още момински и др. партита.
Заснемането на тези събития се калкулира на час.
Минимумът за наемане на фотограф за събитие е 1 ч.

Цената на този род събития е:
Рожден ден: 300 лв. 1 ч. -кратка фотосесия с близките, както и репортаж от заведението. Всеки следващ започнат час 150 лв. Предават се всички снимки, които включват базови цеветови корекции. В цената не е включена цена за ретуш на лица и кожи!

Кръщене: 300 лв. – ритуал+кратка фотосесия сесия пред църквата с гостите в рамките на 1 ч. Снимки в ресторанта след ритуала – 150 лв. 1 ч. Предават се всички снимки.
В цената се калкулира времето от пристигането ми в църквата, пътуване до ресторант до времето на напускане на събитието като цяло, а не времето, което съм снимала.
Снимките включват базови цветови корекции. Ретуш на кожи и лица не е включен в цената!

При ангажимент на 2 часа, получавате подарък – детайлна обработка на 20 кадъра по избор.
*Снимки от изписване на бебе от родилното, момински партита,  погачи и др. събития 300 лв. за 1 ч. Предават се всички снимки с базови цветови корекции без ретуш на лица и кожи!

*За оферта и подробности,  пишете в контактната форма на сайта.

Какво включва заснемането на събитие - кръщенета, рождени дни и др.?

Събитието е репортажно заснемане на ритуал, парти , рожден ден, което НЕ включва фотосесия с художествена стойност.
Кръщене – То включва заснемане на целия ритуал в църквата, както и снимки на детето и роднините пред църквата и предаване на успешните снимки с базова обработка. Не се прави ретуш на кожа/бръчки, пъпки и др./.
Рожден ден – заснема се в детски клуб, ресторант или в парка. Снима се репортажно и се предават всички сполучливи снимки с базова обработка.

Всички ДРУГИ  събития се заснемат на този принцип –  Репортажно заснемане, предаване на успешните според фотографът снимки с базова обработка.

Предават се всички успешни според фотографът снимки от вида събитие. Те варират между 80-200 снимки, според продължителността на събитието.
Базова обработка –  контраст, изостряне, леки цветови корекции.
Срокът на предаване е до 3 седмици.
Минимумът за наемане на фотограф за събитие е 1 ч.
За качествено заснемане на събитие до голяма степен от значение е атмосферата в църквата, ресторанта или детския клуб, вкойто се снима.
Според условията, заснемането става на дневна светлина или с изкуствено осветление, което прави Вашето събитие различно като краен резултат и атмосфера от всяко предишно, с което сте се запознали от галериите тук.

Как да си запиша час?

След като сте се запознали с моята работа и сте сигурни, че аз съм Вашият фотограф, можете да се свържете с мен.
Час можете да си запишете като се обадите предварително на 0888 399 441, чрез e-mail: kemines@gmail.com, или от контактната форма за лични съобщения на страницата ми във фейсбук.

Какво е необходимо да подготвим за фотосесия?

За Вашата фотосесия е необходимо всички да бъдете в добро здраве и добро настроение, в противен случай, всичко от Вашето неразположение ще личи на снимките.
Ако сте разгледали галериите ми от снимки, значи вече сте се запознали със стила, който следвам. Това ще бъде от полза за избора на Вашето облекло по време на сесия.
Желателно е да бъдат семпли, в меки и пастелни цветове, без шарени надписи или щампи, освен ако не гоним определена визия и това да е в полза за снимките.
Семейните снимки е добре да бъдат в близка тоналност, а не разноцветни и разсейващи. Трябва да прецените, облеклото си според обстановката, в която ще снимаме – ефирни, удобни и леки дрехи сред природата,  стилни и изчистени в студиото.

Нужно ли е да носим собствени дрехи или Вие предлагате?

За фотосесиите на новородено е нужно бебето да бъде облечено от вкъщи – семпло в едноцветно боди /бяло, сиво, бежово, бебешко розово, бебешко синьо/. Носете мека памучна пелена/одеялце, скоето да се носи бебето, докато се приспива.
За, да бъдат снимките на новородени, адекватни с елементите за декорация, съм подсигурила облекло, което да отговаря на постановката, която съм предвидила, за това освен дрешките, скоито е облечено бебето, не е необходимо да се носят други дрехи, освен 1-2 бодита в пастелни цветове – синьо, бяло, розово…
Поддържам и гардероб за бременни, от който можете да се възползвате, ако ви допадат моите предложения.
При пазазване на час ще получите документ с по-подробни инструкции, как да се подготвите за фотосесията.

Фотосесиите на деца и възрастни се правят изцяло със собствено облекло.
Разполагам с известен брой дрешки, които са по-скоро в помощ ако е необходимо, а не единствени за Вашето дете.
Ако си харесате моите дрешки и аксесоари, винаги можете да ги използвате. Често съветвам, ако Вашата дрешка не е подходяща за определената постановка, да бъде заменена с нещо от моите, за по-добра визия.
Фотосесии за Бременни – Студиото разполага с платове и няколко рокли, които можете да ползвате безплатно при фотосесията. Ако искате да носите  и имате Ваши подходящи дрехи, можете да ги носите.

Колко време продължава една фотосесия?

Фотосесиите са с различна продължителност, като това зависи от пакета, който сте избрали, както и от благоразположението на детето/цата.

Мога ли да купя ваучер за подарък?

Да!
Цената е на стойността на всяка от различните видове фотосесии.
Това е високобюджетен подарък, за това често се съчетават няколко близки семейства и подаряват ваучер.
Бих препоръчала първо да опознаете човекът, на когото искате да го подарите и да разберете дали той наистина ще оцени този подарък и дали ще го зарадвате.
Ваучерите са със срок от 3 месеца. достатъчно време да се организира през това време фотосесия за около 1,5 ч.
Задължително е 20 дни преди да изтече ваучера да бъде запазен час  от този, който ще го ползва. Ваучери след датата на изтичане ще бъдат анулирани, а парите не се връщат.

Може ли да водим роднини с нас по време на снимки?

Желателно е да присъстват само родителите на детето/децата, други членове от семеството само ще притеснят снимащите се и мен.
Ако въпреки това решите да водите някого, по определени причини, е добре да го обсъдите с мен предварително.

Снимате ли приятелски семейства или деца?

Опитът показва, че деца от две и повече семейства в една сесия е практически невъзможно, изнервящо децата и с лош краен резултат.
Всеки гледа своето си дете, вика на всички посоки, а децата се изморяват и изнервят в пъти повече от самостоятелната.
За това, ако искате няколко общи снимки, си запазете два поредни часа  и по средата може да съберем децата за няколко общи снимки.
Времето практически е предвидено само за едночленно семейство било то от 2 деца, които се знаят, познават и се случват по-лесно нещата – не винаги, разбирасе, а при две чужди нещата са още по-сложни.

Подходяща за снимки ли е възрастта на бебе между 2-5 м.?

Това е трудна възраст за снимане, но не невъзможна.
Снимките са тип Лайф стайл – по гръб; по корем, ако може да държи главата си изправена и в пози, които възрастта му позволява.Другите ще бъдат в ръцете на родителите и т. н. Тази сесия от части е семен тип с участието на родителите.

Коя е най-добрата възраст за снимки след снимките на новородено?

Всяка възраст на Вашето бебче има своето очарование, но ако искате снимките да бъдат по-интересни и добре позирани, е желателно следващите снимки да бъдат направени, когато бебето започне да си хваща крачетата, да стои със  стабилно и изправена главичка поставено по коремче, да прави съзнателни усмивки, и естествено, когато започне да седи без помощни средства.

Може ли да си направим семейни снимки, ако сме избрали пакет различен от "Семейна фотосесия"?

Ако сте заявили фотосесия различна от ” Семейна “, а в деня на снимките размислите и решите, че искате да имате и семейни снимки, винаги можете да си заявите семеен пакет. Плащането става по банков път след фотосесията и избора.

Какво се случва след фотосесията, как се процедира?

След фотосесията, от 3-5 дни снимките ще бъдат качени в скрита он-лайн галерия, след което ще Ви бъде предоставена връзка, чрез която да разгледате галерията и да подберете снимките, които най-много харесвате в къщи на спокойствие.
Галерията е с опция фейвъритс и това улеснява Вашия избор. Всяка снимка избрана като фейвъритс за мен означава, че тя е част от селекцията за обратка. Внимавайте добре, кои снимки подбирате, за да няма разминавания после. За галерията е нужно да имате актуален e-mail адрес.
Готовите снимки ще получите до 15 РАБОТНИ дни за фотосесиите и 20 РАБОТНИ дни за събитията. По време на кампания, срока може да бъде по-дълъг.

Как ще получим снимките?

При получаване на галерията за избор, получавате пълно описание на това, което ще се случи с Вашите снимки.
Срокът за получаване е 15 РАБОТНИ дни, при натовареност или по-рано, когато станат готови в рамките на този срок.
Готовите снимки ще получите в оригинален размер, без лого,  чрез онлайн платформите – WE TRANSFER, DOX и др.
Желателно е да свалите снимките на стационарен компютър, заради големината на файловете. Обратната връзка е много важна, за това оставете едно съобщение, ако не Ви представлява трудност, за да знам, че са при Вас.
Ако срещнете проблем, моля да ме уведомите.

Мога ли да получа всички снимки от фотосесията?

Целта  да се правят повече снимки по време на фотосесията е, за да имате възможност за по-спокоен избор и различни вариации, а не защото обичам да щракам и после да давам снимки на килограм.
От всички снимки, които сте получили за избор, получавате САМО ТЕЗИ СНИМКИ, които сте подбрали, описали и платили, останалите остават за моят архив, освен ако не сме договорили друго!
При получаване на галерия за избор, получавате пълна информация за възможностите, които имате, според Вашите желания;
По никакъв повод няма да коментирам, кой дава, кой не дава необработени/сурови снимки и защо го прави! Всеки фотограф има право да управлява своята работа така, както намери за добре.
Избирайки ме за Ваш Фотограф, Вие сте се съгласили с моите условия на работа.

Снимате ли сватби?

Не, сватби не снимам!
Сватбен ритуал в гражданското и кратка сесия след него в района на ритуалната зала.
Цена 250 лв за 1 ч.

Предават се всички снимки с лека базова обработка. Без ретуш на лица и художествена обработка.

Следсватбена сесия – 250 лв. – получавате 20 подбрани и художествено обработени снимки – в студио или на открито.
Предават се в рамките на 15 работни дни.

Използвате ли фотошоп?

Да, използвам фотошоп и работя основно с него.
Напоследък,  почти няма фотосесия, на която да не чуя поне веднъж ” нали има фотошоп “.
Да, фотошоп има, но аз се опитвам да Ви снимам такива, каквито сте, защото съм фотограф, а не пластичен хирург, художник или графичен дизайнер и рядко го прилагам с цел преиначаването й, освен ако не сте пожелали изрично и не  сме се го договорили допълнително.
За това предупреждавам, че ако сте дошли с червени обувки и не ви подхождат на тоалета, на снимките ще си останат червени, ако сте дошли без прическаq фотошоп няма как да Ви я направи, да ви изглади дрехите, премахне телефоните от джобовете, и т. н. примери, които чуваме в ежедневието си като фотографи.
Желателно е преди фотосесия да се приведете в най-прекрасния си вид ако искате на снимките да изглеждате така. Фотосесиите, които правя, често са с цел запазване на мига за семейния албум и сложни корекции и манипулации не са калкулирани в цената.
Имайте предвид, че фотошоп използвам с цел довършване на вече направените снимки, а не да подменям вече съществуващи на снимката, фонове, аксесоари, прически, килограми и др.
Ако съм решила някъде да го приложа, то е защото така съм преценила, че заради позата или нещо друго, съм изкривила действителността по някакъв начин по време на снимки.
Ако сте заявили сложни корекции по тялото си, имайте предвид, че всяка премахната бръчка, торбички под очите, премахване на гушата, “сваляне на някое килце”, променя драстично визията Ви и има шанс да не се възприемете, за това добре премислете какво, колко и до колко сте склонни да приемете промени по Вашата визия. Ако сте заявили това, а после не се възприемете, не съм длъжна да връщам снимката до оригиналната визия, защото тези корекции са доста времеемки. Ако трябва да се обработва оригинал отново за цветови корекции, контраст, и др., означава че се налага да повтарям отново обработката на Вашата сесия, което ще доведе до допълнителни такси за обработка.
Цената за специална обработка на един кадър е 25 лв. и въпреки това, няма гаранция, че ще може да се направи всичко, което очаквате, за това се коментира какво може и какво не може.
Благодаря!

Фууд стайлинг и фотография

Приготвяне на ястия и стайлинг за рекламни клипове на терен и в студио. Заснемане на ястия, продукти, подправки и др. за фейсбук, брошури, билборд, web сайтове. Фотография на ястия за менюта и ресторанти. Still Life фотография.
*Цена по договаряне. Цената на този тип услуга се определя от много фактори – време, дестинация, брой снимки, брой приготвени ястия, вид стайлинг, продукти, пропс, количество и др. 10 – 1000 лв

Имате ли работно време

Студиото работи само с предварително заявен и запазен час.

Защита на личните ви данни

В съответствие с изискванията на ЕС по отношение на защитата на личните ви данни (GDPR), моля да се запознаете с политиката на Kemi H Photography
Личните ви данни и информация (две имена, e-mail, мобилен телефон, изображение) са строго поверителни в съответствие с действащото в ЕС законодателство и не се предоставят на трети страни при никакви условия.  Вашите лични данни (две имена, e-mail, мобилен телефон, изображение) се ползват само и единствено, за да поддържам контакт с вас, като автор на услугите, които предоставям.
Платформите за комуникация между клиентите и мен, за получаване на продукт и услуга, са, както следва:
 • платформата Flickr
  За предоставяне на галерия за избор на снимки от фотосесията за обработка. Лични данни освен изображенията не са нужни.
 • платформата WeTransfer:
За предоставяне на готовите фотографии от фотосесии и  събития (Свето Кръщение, абитуриентски балове, и т.н.) се ползва платформата на WeTransfer, която изисква единствено информация за e-mail.
Като фотограф, уверявам, че всички публикувани фотографии от фотосесии се ползват единствено с цел популяризиране на работата ми и като част от моето портфолио. Социалните мрежи, които ползвам за момента, са: www.kemihphotography.com, Facebook, Instagramq Flickr. Всеки клиент подписва Декларация или указва писмено по e-mail или FB Messenger своето съгласие отделни кадри или цялата фотосесия да бъдат публикувани по моя преценка. По всяко време имате право да промените решението си, като ме информирате за това писмено посредством e-mail. Ако не желаете снимките ви да публикувани в социалните мрежи, предварително трябва да укажете това. Архив от фотосесиите се пази за период от 1 година, след което се изтрива. Необработени кадри не се предоставят, а броя на обработените снимки в една фотосесия е съобразен с обявените пакети.
Регистър на личните данни не се съхранява.

Според закона за авторското право всички фотографии, текстове, авторски продукти, заснети и представени от Kemi H Photography са собственост на техният автор. Свалянето, разпространението и употребата им без моето писмено съгласие, е нарушение на закона. За ползването на мои кадри с комерсиални цели, както и за участие в конкурси с тях, е необходимо моето писмено съгласие.