Информация

Всичко, което трябвa да знаете

Какво трябва да знам преди да запазя фотосесия?

Желателно е да се запознаете с работата ми от портретна или фууд галерия и ако Ви харесва, това което правя, можете да ме потърсите от контактната форма, за запазване на час.

Къде се осъществяват фотосесиите?

Фотосесиите се осъществяват на територията на гр. София в малко уютно студио на открито или във Вашият дом, след предварителна уговорка и запазен час. Студиото се намира в района на НДК. Фотосесиите на открито се осъществяват на локации, предложени от мен.

Какви пакети предлагате?

Пакетите, които предлагам са:

 • ” Бременност “- стартов пакет  – желателно е да се направи, когато имате добре оформено коремче след 7-ми месец – 15 снимки – 170 лв. – 1 ч. Стартовият пакет включва снимки само на бременната. До 3 различни визии.
 • ” Новородено “  – желателно е да се направи в първите 10-15 дни от живота на Вашето новородено бебе – 20 снимки/15+5 семейни/ – 230 лв.  времетраене 2-4 ч.  Включва: до 5 различни визии определени от мен, според пола на бебето, декорирани кадри, близки кадри, детайлни кадри. Получавате подарък : Чернобял колаж с детайлни снимки/ръчичка, крачета, мигли, косичка, устни на новороденото-снимките за колажа ги подбирам аз/, Музикално видео със снимките от фотосесията.
 • ” Мама и аз “- 2 – 5 месеца” стартов пакет – 20 снимки /най-трудната възраст за снимане/ – 200 лв. – 1, 5 ч. Бебето се снима будно в пози възможни за неговата възраст. В ръцете на родител, по гръб, по корем, повито в красиви пелени по специален начин за по-добра визия и др., Ако е спокойно и спящо се прилагат позите за новородено. Във фотосесията участват активно родителите, което прави сесията отчасти семеен тип.
 •  ” Детска фотосесия “- в студио или на открито – от 6 м. до 10 г. – 20 снимки – 170 лв. – 1, 5 ч. – до 2 деца. При повече от две деца в едно  семейство снимките се закупуват извън пакета, на брой и се заплащат според ценоразписа за допълнителен кадър.
 • ” Семейна фотосесия “- в студио или на открито – 20 снимки – 200 лв – 1,5 ч. Включва: снимки на детето/цата по отделно, заедно, с родителите и по отделно с всеки ако желаете.
 • ” In-Home Lifestyle Sessions – NEW*”- 20 подбрани от мен и обработени снимки от фотосесията, както и всички останали успешни снимки от сесията. /+ около 50 снимки/  с базова обработка /контраст, изостряне, цветови корекции ако е необходимо/ – 350 лв – 2 ч.
 • ” Портретна фотография “- Фотосесия за възрастни – 15 снимки – 170 лв – 1 ч.
 • ” Абитуриентски бал “- фотосесия +ресторант – 150 лв – 1 ч
 •  Допълнителни снимки – възможност за избор от фотосесията, които се заплащат допълнително на брой – 9 лв.

Какво включва една фотосесия, колко декора?

Целта на една фотосесия е заснемането на портрет на даден човек или малка група от хора,  представящ ги в добра светлина. Към моите портрети се опитвам да вкарам и лек художествен елемент, който се опитвам да постигна  чрез използването на разнообразни технически средства, композиция и тоналност на картината.

Снимате ли с декори и колко декора включва една фотосесия?

Не, специални декори нямам, освен тематичните фотосесии за Коледа, Рожден ден или др.

Ако желаете, разглeдайте галериите от портретна фотография, за да се запознаете с работата ми.

Какво представлява In-Home Lifestyle Sessions - NEW*?

Този пакет е ново предложение към моите клиенти.
Ако имате широк, светъл и красив дом, можете да си поръчате тази фотосесия. Тя представлява снимане на новородено, дете/деца и семейството в неговата естествена среда и начин на живот. За да заснемем всичко съвсем естествено ще е необходимо да Ви гостувам цял ден, което практически е невъзможно, за това в рамките на 2 ч. ще бъде режисирано ставане от сън, закуска, игра, готвене с мама, смяна на тоалети или други интересни занимания, които обичате да правите заедно вкъщи.
Тази фотосесия може да се случи в светлата част на деня между 10-15 ч.

Абитуриентски бал

Цената на този род събития е: 1 ч – 150 лв
Мимилно време за наемане – 2 ч
Предават се всички успешни снимки /100 – 150/+ 15 детайлно обработени от фотосесията на абитуриентът.

Ако искате да бъдат обработени детайлно повече кадри от пакетните,  цената за обработката се калкулира допълнително по ценоразписа в сайта за допълнителен кадър към вече договорената за репортаж.
Включва: Фотосесия на абитуриента+ заснемане с роднините, който желае да се снима, и репортаж от празничната обстановка.
Срокът за предаване е 15 РАБОТНИ дни.
Предварително показвам няколко кадъра, за да видите какво сме направили заедно.

*Според дестниацията има начисление на пътни, които се уточняват при уговорката в зависимост от мясото, на което трябва да се снима.

*За оферта и подробности,  пишете в контактната форма на сайта.

Снимате ли събития - кръщенета, детски рождени дни и др.?

Да.
След много запитвания от клиенти, които се снимат от раждането на тяхното бебче при мен, реших, че е време да  изляза от зоната си на комфорт и да затворя цикъла на детската фотография, като предложа заснемане на събития – Изписване от родилно отделение, Кръщене, Парти за детски рожден ден и др.
Заснемам още момински и др. партита.
Заснемането на тези събития се калкулира на час.
Минимумът за наемане на фотограф за събитие е 1 ч., без значение колко ще продължи снимането , Вие заплащате 1 ч.

Цената на този род събития е: 1 ч – 150 лв, а всеки следващ започнат час 100 лв. или 2 ч. ще Ви струват 250 лв.

Ако искате да бъде включена кратка или дълга фотосесия към репортажното заснемане тя се калкулира по ценоразписа в сайта към вече договорената за репортаж.

*Според дестниацията има начисление на пътни, които се уточняват при уговорката в зависимост от мясото, на което трябва да се снима.

*За оферта и подробности,  пишете в контактната форма на сайта.

Какво включва заснемането на събитие - кръщенета, рождени дни и др.?

Събитието е репортажно заснемане на ритуал, парти , рожден ден, което НЕ включва фотосесия с художествена стойност.
Кръщене – То включва заснемане на целия ритуал в църквата, както и снимки на детето и роднините пред църквата и предаване на успешните снимки с базова обработка. Не се прави ретуш на кожа/бръчки, пъпки и др./.
Рожден ден – заснема се в детски клуб, ресторант или в парка. Снима се репортажно и се предават всички сполучливи снимки с базова обработка.

Всички ДРУГИ  събития се заснемат на този принцип –  Репортажно заснемане, предаване на успешните според фотографът снимки с базова обработка.

Предават се всички успешни според фотографът снимки от вида събитие. Те варират между 80-200 снимки, според продължителността на събитието.
Базова обработка –  контраст, изостряне, леки цветови корекции.
Срокът на предаване е до 3 седмици.
Минимумът за наемане на фотограф за събитие е 1 ч.
За качествено заснемане на събитие до голяма степен от значение е атмосферата в църквата, ресторанта или детския клуб, вкойто се снима.
Според условията, заснемането става на дневна светлина или с изкуствено осветление, което прави Вашето събитие различно като краен резултат и атмосфера от всяко предишно, с което сте се запознали от галериите тук.

Как да си запиша час?

След като сте се запознали с моята работа и сте сигурни, че аз съм Вашият фотограф, можете да се свържете с мен.
Час можете да си запишете като се обадите предварително на 0888 399 441, чрез e-mail: kemines@gmail.com, или от контактната форма за лични съобщения на страницата ми във фейсбук.

Какво е необходимо да подготвим за фотосесия?

За Вашата фотосесия е необходимо всички да бъдете в добро здраве и добро настроение, в противен случай, всичко от Вашето неразположение ще личи на снимките.
Ако сте разгледали галериите ми от снимки, значи вече сте се запознали със стила, който следвам. Това ще бъде от полза за избора на Вашето облекло по време на сесия.
Желателно е да бъдат семпли, в меки и пастелни цветове, без шарени надписи или щампи, освен ако не гоним определена визия и това да е в полза за снимките.
Семейните снимки е добре да бъдат в близка тоналност, а не разноцветни и разсейващи. Трябва да прецените, облеклото си според обстановката, в която ще снимаме – ефирни, удобни и леки дрехи сред природата,  стилни и изчистени в студиото.

Нужно ли е да носим собствени дрехи или Вие предлагате?

За фотосесиите на новородено е нужно бебето да бъде облечено от вкъщи – семпло в едноцветно боди /бяло, сиво, бежово, бебешко розово, бебешко синьо/. Носете мека памучна пелена.

Фотосесиите на деца и възрастни се правят изцяло със собствено облекло.
Разполагам с известен брой дрешки, които са по-скоро в помощ ако е необходимо, а не единствени за Вашето дете.
Ако си харесате моите дрешки и аксесоари, винаги можете да ги използвате. Често съветвам, ако Вашата дрешка не е подходяща за определената постановка, да бъде заменена с нещо от моите, за по-добра визия.

Колко време продължава една фотосесия?

Фотосесиите са с различна продължителност, като това зависи от пакета, който сте избрали, както и от благоразположението на детето/цата- от един до три часа.

Мога ли да купя ваучер за подарък?

Да!
Цената е на стойността на всяка от различните видове фотосесии.
Бих препоръчала първо да опознаете човекът, на когото искате да го подарите и да разберете дали той наистина ще оцени този подарък и дали ще го зарадвате.
Ваучерите са със срок от 3 месеца. достатъчно време да се организира през това време фотосесия за около 1,5 ч.
Задължително е 20 дни преди да изтече ваучера да бъде запазен час  от този, който ще го ползва. Ваучери след датата на изтичане ще бъдат анулирани, а парите не се връщат.

Може ли да водим роднини с нас по време на снимки?

Желателно е да присъстват само родителите на детето/децата, други членове от семеството само ще притеснят снимащите се и мен.
Ако въпреки това решите да водите някого, по определени причини, е добре да го обсъдите с мен предварително.

Снимате ли приятелски семейства или деца?

Опитът показва, че деца от две и повече семейства в една сесия е практически невъзможно, изнервящо децата и с лош краен резултат.
Всеки гледа своето си дете, вика на всички посоки, а децата се изморяват и изнервят в пъти повече от самостоятелната.
За това, ако искате няколко общи снимки, си запазете два поредни часа  и по средата може да съберем децата за няколко общи снимки.
Времето практически е предвидено само за едночленно семейство било то от 2 деца, които се знаят, познават и се случват по-лесно нещата – не винаги, разбирасе, а при две чужди нещата са още по-сложни.

Кога е добре да бъде снимано новородено?

Ако сте гледали красиви снимки в интернет на новородени и сте решили да направите такива и на Вашето любимо новопоявило се мъниче, е желателно да знаете, че:

Първото нещо, което следва да направите  след раждането и изписването от болница е фотосесия за новородени.
Хубаво е вече да знаете, при кой ще се случва това и да уговорите евентуален час предварително, защото не е сигурно, че обаждайки се в последствие ще има часове и е възможно да пропуснете момента.
Добре е фотосесията да се случи в първите 10-15 дни от животът му.
Не е изключено да се направят подобни снимки и до края на първи или втори месец, но всичко се случва много бавно, продължително и изморително за бебето и родителите.
Необходемо е да носите всичко, което Ви е нужно за хранене и тоалет на бебето. Не бива да се променя по никакъв начин нищо от режима на бебето, за да бъде спокойно по време на сесията. Носете пеленка, която да напомня мириса на домашната обстановка, с която да се гушка бебето.
Желателно е да присъстват само родителите, ако има други деца, то е хубаво те да се присъединят точно тогава, когато ще бъдат снимани, а не през цялото време, тъй като на бебето му е нужна тиха и спокойна обстановка.

Подходяща за снимки ли е възрастта на бебе между 2-5 м.?

Това е трудна възраст за снимане, но не невъзможна.
Ще бъдат по-еднотипни – по гръб; по корем, ако може да държи главата си изправена и в пози, които възрастта му позволява.Другите ще бъдат в ръце с родителите и т. н.

Коя е най-добрата възраст за снимки след снимките на новородено?

Всяка възраст на Вашето бебче има своето очарование, но ако искате снимките да бъдат по-интересни и добре позирани, е желателно следващите снимки да бъдат направени, когато бебето започне да си хваща крачетата, да стои със  стабилно и изправена главичка поставено по коремче, да прави съзнателни усмивки, и естествено, когато започне да седи без помощни средства.

Може ли да си направим семейни снимки, ако сме избрали пакет различен от "Семейна фотосесия"?

Ако сте заявили фотосесия различна от ” Семейна “, а в деня на снимките размислите и решите, че искате да имате и семейни снимки, винаги можете да си заявите семеен пакет. Плащането става по банков път след фотосесията и избора.

Какво се случва след фотосесията, как се процедира?

След фотосесията, до 3 дни стандартно /5 по време на кампания/ снимките ще бъдат качени в скрита он-лайн галерия, след което ще Ви бъде предоставена връзка, чрез която да разгледате галерията и да подберете снимките, които най-много харесвате в къщи на спокойствие.
Всяка снимка има номер, подбирате по номера желаните от Вас снимки и ми изпращате списък, за да мога да обработя Вашия избор.
Готовите снимки ще получите до 10 РАБОТНИ дни за фотосесиите и 15 РАБОТНИ дни за събитията. По време на кампания, срока може да бъде по-дълъг.

Как ще получим снимките?

При получаване на галерията за избор, получавате пълно описание на това, което ще се случи с Вашите снимки.
Готовите снимки ще получите в оригинален размер, без лого,  чрез онлайн платформите – WE TRANSFER, DOX и др.
Желателно е да свалите снимките на стационарен компютър, заради големината на файловете.
Ако срещнете проблем, моля да ме уведомите.

Мога ли да получа останалите снимки от фотосесията?

НЕ!
Целта  да се правят повече снимки по време на фотосесията е, за да имате възможност за по-спокоен избор и различни вариации, а не защото обичам да щракам и после да давам снимки на килограм.
От всички снимки, които сте получили за избор, получавате САМО ТЕЗИ СНИМКИ, които сте подбрали, описали и платили, останалите остават за моят архив.
По никакъв повод няма да коментирам, кой дава, кой не дава необработени/сурови снимки и защо го прави! Всеки фотограф има право да управлява своята работа така, както намери за добре.
Избирайки ме за Ваш Фотограф, Вие сте се съгласили с моите условия на работа.

Снимате ли сватби?

Не, сватби не снимам!

Използвате ли фотошоп?

Да, използвам фотошоп и работя основно с него.
Напоследък,  почти няма фотосесия, на която да не чуя поне веднъж ” нали има фотошоп “.
Да, фотошоп има, но аз се опитвам да запечатам действителността, защото съм фотограф, а не пластичен хирург,художник или графичен дизайнер и рядко го прилагам с цел преиначаването й.
За това предупреждавам, че ако сте дошли с червени обувки и не ви подхождат на тоалета, на снимките ще си останат червени, ако сте дошли без прическа фотошоп няма как да Ви направи, освен ако не сменя главата Ви с нечия чужда, ако сте плешиви, няма как да Ви присадя коса и т. н., и т. н. примери, които чуваме в ежедневието си като фотографи.
Желателно е преди фотосесия да се приведете в най-прекрасния си вид ако искате на снимките да изглеждате така. Фотосесиите, които правя, често са с цел запазване на мига за семейния албум и сложни корекции и манипулации не са калкулирани в цената.
Имайте предвид, че фотошоп използвам с цел довършване на вече направените снимки, а не да подменям вече съществуващи на снимката аксесоари, прически, килограми и др.
Ако съм решила някъде да го приложа, то е защото така съм преценила, че заради позата или нещо друго, съм изкривила действителността по някакъв начин по време на снимки.
Благодаря!

Фууд стайлинг и фотография

Приготвяне на ястия и стайлинг за рекламни клипове на терен и в студио. Заснемане на ястия, продукти, подправки и др. за фейсбук, брошури, билборд, web сайтове. Фотография на ястия за менюта и ресторанти. Still Life фотография.
*Цена по договаряне. Цената на този тип услуга се определя от много фактори – време, дестинация, брой снимки, брой приготвени ястия, вид стайлинг, количество и др. 10 – 1000 лв

Имате ли работно време

Студиото работи само с предварително заявен и запазен час.

Защита на личните ви данни

В съответствие с изискванията на ЕС по отношение на защитата на личните ви данни (GDPR), моля да се запознаете с политиката на Kemi H Photography
Личните ви данни и информация (две имена, e-mail, мобилен телефон, изображение) са строго поверителни в съответствие с действащото в ЕС законодателство и не се предоставят на трети страни при никакви условия.  Вашите лични данни (две имена, e-mail, мобилен телефон, изображение) се ползват само и единствено, за да поддържам контакт с вас, като автор на услугите, които предоставям.
Платформите за комуникация между клиентите и мен, за получаване на продукт и услуга, са, както следва:
 • платформата Flickr
  За предоставяне на галерия за избор на снимки от фотосесията за обработка. Лични данни освен изображенията не са нужни.
 • платформата WeTransfer:
За предоставяне на готовите фотографии от фотосесии и  събития (Свето Кръщение, абитуриентски балове, и т.н.) се ползва платформата на WeTransfer, която изисква единствено информация за e-mail.
Като фотограф, уверявам, че всички публикувани фотографии от фотосесии се ползват единствено с цел популяризиране на работата ми и като част от моето портфолио. Социалните мрежи, които ползвам за момента, са: www.kemihphotography.com, Facebook, Instagramq Flickr. Всеки клиент подписва Декларация или указва писмено по e-mail или FB Messenger своето съгласие отделни кадри или цялата фотосесия да бъдат публикувани по моя преценка. По всяко време имате право да промените решението си, като ме информирате за това писмено посредством e-mail. Ако не желаете снимките ви да публикувани в социалните мрежи, предварително трябва да укажете това. Архив от фотосесиите се пази за период от 1 година, след което се изтрива. Необработени кадри не се предоставят, а броя на обработените снимки в една фотосесия е съобразен с обявените пакети.
Регистър на личните данни не се съхранява.

Според закона за авторското право всички фотографии, текстове, авторски продукти, заснети и представени от Kemi H Photography са собственост на техният автор. Свалянето, разпространението и употребата им без моето писмено съгласие, е нарушение на закона. За ползването на мои кадри с комерсиални цели, както и за участие в конкурси с тях, е необходимо моето писмено съгласие.